Posts

Showing posts from February, 2011

Ayat Pendinding

Image
Credit Gambar: Nas


Hari ni bersama cik naufarSebab nak cerita tentang mimpi lagikawan2 percaya pada mimpi?Cik naufar teringat satu mimpi tentang JIN
Maaf mungkin ini entry kerepek ubi bagi mereka,tapi bagi cik naufar mimpi sebegini sebenarnya banyak membawa kesedaran kepada diri sendiri
"Disebuah sekolahAda JIN yang asyik mengganggu walaupun sekolah tu ramai,JIN tu hanya ganggu cik naufarTapi cik naufar tahu,kalau CN masuk satu kelas ni,JIN tu takkan berjaya masukSebab dalam kelas tu dipenuhi orang2 yang berilmuKemudian CN tanya orang2 dalam kelas tu,kenapa JIN tu tak boleh masuk dalam kelas tuKemudian mereka bagi satu doa pada CN untuk elak JIN tu ganggu CNCN ulang banyak kali doa tu,hafalkan.sebab CN tahu sebenarnya yg CN alami adalah dalam mimpi
CN doa banyak2 supaya tak lupa doa penting tuAnd then,terus terjagaAllah...cik naufar dah tak boleh ulang doa tuDan lupa.."
Sekian cerita  mimpi habis
Di sebabkan kecewa yang amat,esoknya CN pegi GoogleCari DOA pendinding diri dari g…

A JUST

Image
Just Because I am Not CryingDoesn't Mean I am Ok
Just Because I am SmilingDoesn't Mean I am Happy

Inilah Kehidupan

Image
Rutin harian terbantutDah 2 hari aku bertindak malasMalas dgn tidak sengajaSebab sakit dada yg menekanBila aku check Google pasal sakit dada Inilah hasilnya...weeeeeeee~~
PuncaSakit dada tidak semestinya dikaitkan dengan seseorang yang mendapat serangan penyakit jantung. Ramai juga pesakit yang mendapat sakit pada dada ini tidak mengalami serangan jantung.
• Serangan jantung (penyakit koronari jantung) berlaku apabila terdapat saluran darah ke jantung tersumbat.
• Lain-lain jenis penyakit jantung seperti masalah injap jantung.

• Pedih ulu hati yang disebabkan oleh gangguan asid dari perut.

• Sakit di bahagian perut hingga ke dada.

• Sakit di bahagian luar dada seperti otot, sendi dan rusuk.

• Penyakit berkaitan dengan paru-paru seperti asma.

• Kecederaan pada dada disebabkan oleh kemalangan atau terjatuh.

• Gangguan emosi seperti kebimbangan, panik dan tekanan.

• Sakit belakang.


Dah2 sila jangan mengada2 buat bising disiniSila jumpa TabibAnda juga ya!^_^

Tak nak letak tajuk boleh tak?

Bila diperiksabanyak betul entry yang terduduk sejak sekian lama dalam blogyang tak diupdateyang tak dipublishSebab tu dah pesankalau buat keje jangan tinggalkan separuh jalanKan dah lesap semua idea2 yang bagus~
Lagi satusaya dah malas pergi blog orangtak tahu kenapaMungkin sebab niat saya tulis disini sekadar meluahkan atau berkongsi rasaMungkin semangat berBlog dah takdeHeyMane pegi semangat awak cik naufar???=(

Al-Fatihah

Image
Runtun hati kami menerima berita sedih ini.Saat jiwa memerlukan,ia pergi buat selamanya
Ya AllahRahmati merekaTempatkan mereka bersama orang-orang yang berimanUbati kesedihan orang yang menyayangi merekauntuk menerima  hakikatbahawa kematian itu sudah pasti Biarpun ia pedih
Kerana kami juga akan menyusul Menghadap MuKekasih Yang Abadi
Ya AllahCekalkan hati-hati kamimenghadapi dugaan dan ujian ini
Ya AllahKami perlukan kekuatan itu
Al-Fatihah
15 Feb 2011

Love is Cinta

Image
Salam Maulidur RasulSalam KasihSalam CintaSelawat & SalamBuat Junjungan Besar Muhammad SAW"Malu rasanya menyatakan cinta kepada Dia kekasih AllahKerana Dia insan muliaSedangkan diriku insan biasaKupujuk jua hati & jiwaMeluahkan rasa cinta membara..."Credit lagu Hijjaz,Kekasih AllahOpsssJangan lupaSay NO to VALENTINE's DAY


 P/S:Setelah 30 tahun memerintah secara kuku besi,
setelah 3 minggu rakyat menganjuk rasa diseluruh mesir,
selepas hampir 300 ratus rakyat Mesir syahid..
akhirnya....REGIM SEKUTU ISREAL LAKNATULLAH INI MELEPASKAN JAWATAN PRESIDEN MESIR..ALLLAHUAKBAR!!!!