Posts

Showing posts from January, 2011

Nak masak dumpling..pling

Image
hehe.SILA ABAIKAN TARIKH.Itu adalah disebabkan kemalasan saya untuk edit camera.=b
saje cari mood letak benda cambest ni kat belog benda ni adalah makanan @ org panggil pencuci mulut yg tak berapa jadi Ni pun resepi cilok dari tv9,yg ada chef comel n cute name anis tu. Bak kata ibu,dah la cantik manis,pandai masak pulak tu Bertuah! Tak macam saya ni.Semua tak jadi hehe
ok Lupakan~

Warhh..lamanya tak mengupdate belog ni. Biasa lah kan..Tuan punya memang malas nak update kalau tenet lambat cam ciput
sekarang saya memang gila resepi Bukan Gila masak ok HEHE Pantang tengok makanan sedap2 dlm buku resepi,mula lah dok ngapa(hafal),ulang nak dekat 10 kali bagi ingat. dan bukan resepi yang biasa Tapi resepi ala-ala pelik Semalam sehari suntuk tenung resepi cane nak wat dumpling yg sedap.
DUMPLING yang lembik2 tu Yang org cina suka makan tu Yang org korea suka makan jugak tu sekarang ngah planning nak shopping barang2 masak especially kulit dumpling tu dah la nama pelik2 Sew kaw sew maid
Apa2 je la..asalkan ada yg hal…

Mati;Cerita Aku

Image
Sakit kepala dong ma~
Ibu;akak ni asyik sakit kepala.bahaya.Baik check doktor takut2 ada darah tinggi...[nauzubillah] akak;dah biasa ,ni mesti kurang minum air masak kot[pandai2 wat conclusion sendiri  =b]
Pening2 lalat lor~ akak:Tiba2 aje.nape ea? Hati;Biasalah tu,bendalir dlm kepala tak stabil

Penat deh~ aik,baru angkat2 n kemas dapur dah penat [alasan untuk malas~]
tiba2 sakit dada.Tapi it just 4 awhile aje~ [buat2 biasa]
Sesak nafas,especially waktu tengah malam.rasa cam masa tu dah nak ajal.[takut sangat!!]
Takut.Takut.Takut.
bukan takut mati.Takut kalau waktu ajal datang menjemput itu,aku dalam keadaan tak bersedia. "YA Allah,matikanlah aku dalam keadaan husnul khatimah" Amin
oh yang diatas tu tanda2 sakit jantung.benda ni aku tengok dalam MHI TV3 pagi tadi Hadoih..Sume tanda2 tu sentiasa ada pada aku sekarang.adakah aku harus menjalani check-up????
 Disini aku menyusun sepuluh jari,mohon maaf andai sepanjang sape2 yang baca ni kenal aku n aku ada buat salah ngan kamu n kamu n kamu...…