Posts

Showing posts from February, 2011

Ayat Pendinding

Image
Credit Gambar: Nas


Hari ni bersama cik naufar Sebab nak cerita tentang mimpi lagi kawan2 percaya pada mimpi? Cik naufar teringat satu mimpi tentang JIN
Maaf mungkin ini entry kerepek ubi bagi mereka,tapi bagi cik naufar mimpi sebegini sebenarnya banyak membawa kesedaran kepada diri sendiri
"Disebuah sekolah Ada JIN yang asyik mengganggu  walaupun sekolah tu ramai,JIN tu hanya ganggu cik naufar Tapi cik naufar tahu,kalau CN masuk satu kelas ni,JIN tu takkan berjaya masuk Sebab dalam kelas tu dipenuhi orang2 yang berilmu Kemudian CN tanya orang2 dalam kelas tu,kenapa JIN tu tak boleh masuk dalam kelas tu Kemudian mereka bagi satu doa pada CN untuk elak JIN tu ganggu CN CN ulang banyak kali doa tu,hafalkan.sebab CN tahu sebenarnya yg CN alami adalah dalam mimpi
CN doa banyak2 supaya tak lupa doa penting tu And then,terus terjaga Allah... cik naufar dah tak boleh ulang doa tu Dan lupa.."
Sekian cerita  mimpi habis
Di sebabkan kecewa yang amat,esoknya CN pegi Google Cari DOA pendinding diri dari g…

A JUST

Image
Just Because I am Not Crying Doesn't Mean I am Ok
Just Because I am Smiling Doesn't Mean I am Happy

Inilah Kehidupan

Image
Rutin harian terbantut Dah 2 hari aku bertindak malas Malas dgn tidak sengaja Sebab sakit dada yg menekan Bila aku check Google pasal sakit dada  Inilah hasilnya...weeeeeeee~~
Punca Sakit dada tidak semestinya dikaitkan dengan seseorang yang mendapat serangan penyakit jantung. Ramai juga pesakit yang mendapat sakit pada dada ini tidak mengalami serangan jantung.
• Serangan jantung (penyakit koronari jantung) berlaku apabila terdapat saluran darah ke jantung tersumbat.
• Lain-lain jenis penyakit jantung seperti masalah injap jantung.

• Pedih ulu hati yang disebabkan oleh gangguan asid dari perut.


• Sakit di bahagian perut hingga ke dada.


• Sakit di bahagian luar dada seperti otot, sendi dan rusuk.


• Penyakit berkaitan dengan paru-paru seperti asma.


• Kecederaan pada dada disebabkan oleh kemalangan atau terjatuh.


• Gangguan emosi seperti kebimbangan, panik dan tekanan.


• Sakit belakang.



Dah2 sila jangan mengada2 buat bising disini Sila jumpa Tabib Anda juga ya! ^_^

Tak nak letak tajuk boleh tak?

Bila diperiksa banyak betul entry yang terduduk sejak sekian lama dalam blog yang tak diupdate yang tak dipublish Sebab tu dah pesan kalau buat keje jangan tinggalkan separuh jalan Kan dah lesap semua idea2 yang bagus~
Lagi satu saya dah malas pergi blog orang tak tahu kenapa Mungkin sebab niat saya tulis disini sekadar meluahkan atau berkongsi rasa Mungkin semangat berBlog dah takde Hey Mane pegi semangat awak cik naufar??? =(

Al-Fatihah

Image
Runtun hati kami menerima berita sedih ini. Saat jiwa memerlukan,ia pergi buat selamanya
Ya Allah Rahmati mereka Tempatkan mereka  bersama orang-orang yang beriman Ubati kesedihan orang yang menyayangi mereka untuk menerima  hakikat bahawa kematian itu sudah pasti Biarpun ia pedih
Kerana kami juga akan menyusul  Menghadap Mu Kekasih Yang Abadi
Ya Allah Cekalkan hati-hati kami menghadapi dugaan dan ujian ini
Ya Allah Kami perlukan kekuatan itu
Al-Fatihah
15 Feb 2011

Love is Cinta

Image
Salam Maulidur RasulSalam KasihSalam CintaSelawat & SalamBuat Junjungan Besar Muhammad SAW"Malu rasanya menyatakan cinta kepada Dia kekasih AllahKerana Dia insan muliaSedangkan diriku insan biasaKupujuk jua hati & jiwaMeluahkan rasa cinta membara..."Credit lagu Hijjaz,Kekasih AllahOpsssJangan lupaSay NO to VALENTINE's DAY


 P/S:Setelah 30 tahun memerintah secara kuku besi,
setelah 3 minggu rakyat menganjuk rasa diseluruh mesir,
selepas hampir 300 ratus rakyat Mesir syahid..
akhirnya....REGIM SEKUTU ISREAL LAKNATULLAH INI MELEPASKAN JAWATAN PRESIDEN MESIR..ALLLAHUAKBAR!!!!