Monday, January 17, 2011

Nak masak dumpling..pling

hehe.SILA ABAIKAN TARIKH.Itu adalah disebabkan kemalasan saya untuk edit camera.=b

saje cari mood letak benda cambest ni kat belog
benda ni adalah makanan @ org panggil pencuci mulut yg tak berapa jadi
Ni pun resepi cilok dari tv9,yg ada chef comel n cute name anis tu.
Bak kata ibu,dah la cantik manis,pandai masak pulak tu
Bertuah!
Tak macam saya ni.Semua tak jadi
hehe

ok Lupakan~


Warhh..lamanya tak mengupdate belog ni.
Biasa lah kan..Tuan punya memang malas nak update kalau tenet lambat cam ciput

sekarang saya memang gila resepi
Bukan Gila masak ok
HEHE
Pantang tengok makanan sedap2 dlm buku resepi,mula lah dok ngapa(hafal),ulang nak dekat 10 kali bagi ingat.
dan bukan resepi yang biasa
Tapi resepi ala-ala pelik
Semalam sehari suntuk tenung resepi cane nak wat dumpling yg sedap.

DUMPLING
yang lembik2 tu
Yang org cina suka makan tu
Yang org korea suka makan jugak tu
sekarang ngah planning nak shopping barang2 masak especially kulit dumpling tu
dah la nama pelik2
Sew kaw
sew maid

Apa2 je la..asalkan ada yg halal n diproses oleh org Islam
Takpun guna wantan aje.
hikhik

nnti kalau menjadi I post gambau kat sini k.siap resepi lagi
kalau jadilah....~
^_^





1 comment:

SINGALAUTMETRO said...

salam..tentu sedap masakan tu.