Monday, January 17, 2011

Nak masak dumpling..pling

hehe.SILA ABAIKAN TARIKH.Itu adalah disebabkan kemalasan saya untuk edit camera.=b

saje cari mood letak benda cambest ni kat belog
benda ni adalah makanan @ org panggil pencuci mulut yg tak berapa jadi
Ni pun resepi cilok dari tv9,yg ada chef comel n cute name anis tu.
Bak kata ibu,dah la cantik manis,pandai masak pulak tu
Bertuah!
Tak macam saya ni.Semua tak jadi
hehe

ok Lupakan~


Warhh..lamanya tak mengupdate belog ni.
Biasa lah kan..Tuan punya memang malas nak update kalau tenet lambat cam ciput

sekarang saya memang gila resepi
Bukan Gila masak ok
HEHE
Pantang tengok makanan sedap2 dlm buku resepi,mula lah dok ngapa(hafal),ulang nak dekat 10 kali bagi ingat.
dan bukan resepi yang biasa
Tapi resepi ala-ala pelik
Semalam sehari suntuk tenung resepi cane nak wat dumpling yg sedap.

DUMPLING
yang lembik2 tu
Yang org cina suka makan tu
Yang org korea suka makan jugak tu
sekarang ngah planning nak shopping barang2 masak especially kulit dumpling tu
dah la nama pelik2
Sew kaw
sew maid

Apa2 je la..asalkan ada yg halal n diproses oleh org Islam
Takpun guna wantan aje.
hikhik

nnti kalau menjadi I post gambau kat sini k.siap resepi lagi
kalau jadilah....~
^_^





Friday, January 7, 2011

Mati;Cerita Aku

Sakit kepala dong ma~

Ibu;akak ni asyik sakit kepala.bahaya.Baik check doktor takut2 ada darah tinggi...[nauzubillah]
akak;dah biasa ,ni mesti kurang minum air masak kot[pandai2 wat conclusion sendiri  =b]

Pening2 lalat lor~
akak:Tiba2 aje.nape ea?
Hati;Biasalah tu,bendalir dlm kepala tak stabil


Penat deh~
aik,baru angkat2 n kemas dapur dah penat [alasan untuk malas~]

tiba2 sakit dada.Tapi it just 4 awhile aje~ [buat2 biasa]

Sesak nafas,especially waktu tengah malam.rasa cam masa tu dah nak ajal.[takut sangat!!]

Takut.Takut.Takut.

bukan takut mati.Takut kalau waktu ajal datang menjemput itu,aku dalam keadaan tak bersedia.
"YA Allah,matikanlah aku dalam keadaan husnul khatimah"
Amin

oh yang diatas tu tanda2 sakit jantung.benda ni aku tengok dalam MHI TV3 pagi tadi
Hadoih..Sume tanda2 tu sentiasa ada pada aku sekarang.adakah aku harus menjalani check-up????

 Disini aku menyusun sepuluh jari,mohon maaf andai sepanjang sape2 yang baca ni kenal aku n aku ada buat salah ngan kamu n kamu n kamu...harap dimaafkan.Halalkan segalanya...sebab kita tak tahu bila kita akan dijemput Ilahi....


Ini Saya aka aku,cik naufar,amirah muhajir versi 3 tahun lagi
ngehs**
 Aku selalu teringat doa seorang lecture takaful
"Ya Allah jika Engkau ingin mengambil nyawaku,matikanlah aku dalam keadaan apabila aku sudah bergelar seorang isteri kepada seorang suami"
Amin

Bila dah berkaahwin
"Ya Allah jika Engkau ingin mengambil nyawaku,matikanlah aku ketika aku sudah bergelar seorang ibu kepada anak2ku"
Amin

Salah ke aku berbicara soal mati?
Kalau org2 tua dengar ni,mesti kena marah
Bak kata orang tak baik cakap benda2 tak elok

Mati itu pasti
Lebih kerap kita mengingatinya
Makin pintar kita dalam mebentuk jati diri sebagai seorang Muslim sejati
Amin