Posts

Showing posts from December, 2010

Penat

Image
Gambar oleh dak kenit nama Aisy
Penat
Sangatpenat bila berperang dgn perasaan sendiriPenat otak berfikir  Penathati bermain teka-silangjiwa

Sorry,entry merapu lagi~
Rasa cam nak makan PETAI~




"GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...

Image
Salam hujung mingguTetiba terperasan ada GA kat blog EdyKepada sape2 yg minat leh lah masuk,mane tahu ANDA bertuah kali ni.hehe
Ini qoute dari EDYKorang hanya perlu :1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...DONE(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest ini)DONE 2. Jadi follower blog ini...DONE 3. Tag 1 org blogger lain atau lebih dan make sure dieorg tahu...DONE 4. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry[INI]
Dari kecik lagi cik naufar mmg suka key chain.hehe.Tapi dompet syiling tu nampak lagi UNIK.hehe
Nak TAG ;
CIk Una aka HUSNAMardhiahAisyahNasuha

Award from HUSNA

Image
Cik Naufar dapat AWARD lahh.Terkejut jugak bila CIK UNA tag kan sebijik award yg bling2 tuk CN.

Sebenarnya CN mmg tak reti pasal award2 ni.heehee.Tapi kalau sekali dapat excited bukan main.ngehs**Ok kat situ ada cakap kalau nak amek award kena fullfill several questions.
:: Nombor Satu kena jadi follower blog sis Ain Soofea ::Dah Follow
::Nombor Dua dia tanya Kenapa Korang Amek AWARD ni::Erm.!st sebab diberi penghargaan oleh adik bloger yg cute,CIk UNA.den sebab saya NAK award yg grand cam avanza ni.Nampak sweet gitu.hehe
::Nombor Tiga Komen Tentang Ain Soofiya Blog::
Ist time masuk,blog Ain mmg IMPRESSIVE!!Tak caya korang masuk sendiri.
Banyak betul tips2 tuk mencantikkan blog.Ala2 TUTOR BLOGGER
^_^

::Nombor Last kena TAG 5 orang follower yang cute::
Nak tag my beloved anak murid sebab blog mereka mmg comel

Mardhiah
Nasuha [2 org  setakat ini.hehe]



Bolehkah saya BERCINTA

Image
"Cikgu,couple tu boleh tak?"Anak murid yang bagus.Suka mencetus persoalan yg complicated sampai cikgu pening nak menjawab..hehe^_^Macam cikgu jugak,zaman sekolah dulu..selalu terfikir benda2 ni.PakweGirlfriendCouple[Cinta Monyet]Biasalah pemikiran remaja yang semakin meningkatan tumbesarannya peace~cikgu ;"Couple tu BERCINTA"Siapa bilang dong bercinta itu SALAHAda ramai yg perlu kita berikan CintaALLAHNABI
IBU BAPAKELUARGAGURUSAHABATJIRAN
Selain yang DIATAS ni,layak ke dipangil CINTA?
Kamon2...CINTA tu datang dari YANG MAHA KUASASegala yang datang dari DIA itu SUCI BERSIH MURNI
Tapi yang mengotorkannya ialah tangan2 NAFSU yg menggila terhadap CINTA yg kononnya SEJATIpada seseorang yang belum tentu JODOH kitaTerpulang atas kitaCINTA yang ini kita yang CiptaPandai2 lah membawa diri ke arah sesuatu yg diredha DIADengan cara apa kita nak mendefinisi cinta terhadap manusia yang bukan standard kitaBUKAN MUHRIMYang lagi salahDating berDUA disamping yg keTIGA~Berpandangan mat…

Titipan Hati Hawa Buat Adam

Image
Sebulan selepas berkahwinSatu malam,aku tersedar dari lena.Bantal empuk disebelahku masih kosong.Seolah kekabu sudah hampir membeku dalam gumpalan aircond dihujung kamar.Hampir seminggu suamiku mengadiri kursus di Langkawi.Malam yang sejuk semakin menghambat jiwa.Baru sebulan aku bergelar sang suri hidup seorang lelaki,sudah terasa hangatnya rasa kerinduan.Lantas handphone ku capai,menekan2 nombor."Assalamualaikum"lembut bicara suami dihujung talian.Mujur suami masih belum tidur"walikumsalam abang..bla..bla..."(p/s:Perbulan suami isteri dilarang siar disni..ngehs**`)
Beberapa bulan selepas berkahwin
"Sayang,hari ni abang balik lewat sikit.Ada 2 report lagi abg kena siapkan sebelum akhir tahun ni"sayup2 suara suamiku dihujung talianAku diam membisu.Mengiakan pun tidak.Kadang2 hampir jemu dengan karenah birokrasi manusia.Aku kan isteri?Kenapa harus seorang isteru dipinggirkan hanya krn keutamaan yg si suami letakkan pada kerja?Tapi kerana ingin menitip redha…

Hakikat Seni Dalam Setiap Kejadian

Image
“Dan Kami telah meniupkan angin untuk mengawinkan dan Kami turunkan hujan dari langit lalu Kami beri minum kamu dengan air itu dan sekali kali bukanlah kamu yang menyimpannya.” (Al Qur’an, 15:22)

Seni itu cantik dan menawanSetiap satu kejadian TuhanPasti dipersembahkan kepelbagaian cara dalam kehidupan
Kerana itu Tuhanmemberi manusia akal fikiranbakatkebolehanuntuk mencarik segala ilmu melalui minda sedar
Allah memberi segalaKita menyingkap maknanya


Gambar: Nas Salahuddin Albeyduri





Gagal Menawan Hatinya~

Image
Gambar:Credit to Nas Salahuddin Albeyduri
Maaf Aku masih gagal menawan hatinya
rawan jiwaku semakin dalammenyeluk duka manusia
Kekadang ingin berpalingkerana pahitnya menerbit rasa kecewa
sehingga aku tidak tahubagaimana untuk menilai hampa
naufarhikmah11.01 PM12/12/2012

Pelesit oh Pelesit

Image
Pelesit oh pelesitRajin betul makhluk Tuhan yg seekor ni datang umahMaklumlah tinggal kat kampungMacam2 jenis makhluk Tuhan wujud
Kecik2 dulu ada seciput kisah antara cik naufar & pelesit Masa duk kat JB satu petang ada sekor pelesit masuk dalam rumahmasa tu cik naufar tgh bz melalak2 dalam buaiarwah abah tangkap pelesit tu & masuk kan dalam botolrisau la sebab cik naufar masa tu baby lagi,cute pulak tuhhoho ~Keesokkan harinya,ada sorang pakcik tua datang jual kainYang peliknya,pakcik tu datang umah kami jepadahal rumah kat situ ala2 rumah kedaiadalah dalam 4 buah rumah berderet
Mata pakcik tu melilau kedalam umahSibuk lak dia tanya2 macam-macam pasal cik naufarUntung arwah abah ni dah boleh agakPandai jugak lah arwah abah pusing2 sikit hehe~
Ble dengar cerita,seriau jugak lah sikit2...Asal cik naufar ada dalam rumah,mesti ada pelesitDari yang saiz XXL sampai saiz SSampaikan dah jadi trademarkasal pelesit masuk umah je ada la org2 dlm umah sound"angah,pelesit angah dah sampa…

Pesta Buku:Ke Garisan,Sedia,Mula!!!!!!!!!!!

Image
Main search2 kat Google terjumpa pasalPesta Buku Kanak-Kanak Kuala Lumpur 2010 22-26 Disember bermula 10:00am - 6:00pm
Tempat : Tun Razak Hall 3 , Putra World Trade Center (PWTC)Link ke[Pesta Buku Kanak-Kanak Kuala Lumpur ]
Bestnyer jadi kanak2~~Daripada tak buat apa2 time cuti ni,boleh jugak isi masa gi jenjalan tengok buku2 kat kat sana
Nak pegi... Tapi jauh sangat la pulak nak menapak ke KL tuTakpe la,kedai2 buku kat Melaka ni pun belum habis jelajah lagi**ngehs~~
Teringat2 masa zaman sekolah rendah dulu,ada Perpustakaan Bergerak kalau tiap2 hari Rabu Tapi yang tak bestnyer,budak2 keciksikit belum layak pinjam buku.so ble abang pinjam buku2 tu boleh tumpang sekaki~
Maklumlah tak cukup umur lagi masa tuDisebabkan minat sangat Ibu bagi pinjam KAD PERPUSTAKAANWeeeeeeeeeeeeeeee!!(padahal excited sebab dapat nek bas bergerak tuh..hoho~)


p/s:Vote for my student,Nur Nasuha Mohd Fadzil[Klik Saya] Untuk UNDI Finalis Dialog Lucu Komik -MLIKE page on FACEBOOK Komik-M 

Thanks!!

Pagi2 Makan Kuaci;Assalamualaikum Everybedy

Image
 Asslamualikum!!Tomorrow Aisy Ar RAzi will officially 5 month


Thanks Aisy,Your cry made us cryYour smile made us smile

Kisah KITA Special Edition

Image
AWAKawak ingat tak masa kita  pegi jalan2 naik kereta ramai2 walaupun kita lebih besar dari kereta tukita tak pernah kisah kena berhimpit dalam kereta asalkan kita gembira

AWAKingat lagi tak masa kita sakitwalaupun esok awak ada examAWAK sudi hantar kita pegi klinik malam2

AWAK
Ingat tak masa musim periksa
Kita berkumpul ramai2
Share2 nota
Share2 makanan
Share2 bantal

sama2 berkongsi harta


AWAK
ingat tak masa kita susah
masa kita sedih
masa kita hepi
semuanya kita kongsi sama2


Tentang keluarga & kawan
Tentang hati & perasaan

Semua berkongsi rasa
Kisah KITA
meski ada suram 
AWAK sentiasa jadi cahayanya

Thanks kerana menceriakan KISAH KITASpecial EditionJaaDayahDaiaFarah YahKin AnaSamWanKinah
mimi  Gambar: Credit to Zaidi 
p/s: Eh ari ni befday girl kita,Daia AnuariDaiaHaPpY BirThdaY!!Semoga persahabatan kita selamanya

Keputusan Micro teaching jawatan Guru/Pensyarah MARA

Keputusan Micro Teaching Untuk Subjek Bahasa Melayu, Kemahiran Hidup. Pendidikan Jasmani Dan Sejarah Boleh Disemak Sekarang[DI SINI]Untuk subjek lain,termasuk Pengurusan Perniagaan,Accounting,Ekonomi dll boleh semak dari semasa ke semasa di link dibawahPortal Rasmi Majlis Amanah Rakyatp/s:lama2 tunggu jadi boring lak.huhuhu

Dedikasi untuk mu...

Image
Alhamdulillah selesai sudah majlis..Tahniah buat kawan2 yg melangsungkan pertunangan dan perkahwinan samada yg baru je lepas mahupun yang akan datang.Fuhh~Berderet undangan kawen bulan ni..
Semalam menghadirkan diri ke majlis pertunangan sahabat baik masa sekolah rendah dulu.Tahniah buat Amelia & LanSemoga kekal hingga ke jinjang pelamin.^_^Purple gitu~


Tahniah jugak buat sahabat baik zaman sekolah menengah dulu,cam tak caya je dah kawen.Maklumlah zaman2 skolah dulu,masing low profile,malu2 gitu~
Buat pasangan Nur Nadia Rahim & Fahmi Bazlan
Binalah hubungan atas dasar kejujuran,kepercayaaan dan keikhlasan Boleh ke org tak kawen lagi bagi nasihat camni ek?hehekHujung bulan ni Nadia nak terbang gi mesir dah,ikut jejak langkah Fizah Take care kat sana k?Luv u sangat2.^_^ Jangan lupa setahun dari sekarang,I nakanak buah cute2 tau..
**ngehs3~~

p/s: Salam Maal Hijrah!!!!!

Muharam

Image
Klik pada gambar untuk lebih jelas

Penghayatan alam

Image
Ar-Rahman [7]
Dan langit dijadikannya (bumbung) tinggi, serta Ia mengadakan undang-undang dan peraturan neraca keadilan,
Ar-Rahman [10]
Dan bumi pula dijadikannya rata untuk kegunaan manusia dan makhluk-makhlukNya yang lain:


Gambar :Credit to Nas Salahuddin Albeyduri

Projek sana sini

Image
Cerita bukan sebarang cerita.Cik naufar terjumpa sumber2 tentang cerita ni daripada seorang kawan.Jadi tangan pun gatal2 dok search kat Google.Mungkin sebab cik naufar masih marah2 sebab harga minyak makin naik,asek naik dan sentiasa naik.(saje cari alasan~)

Korang penah dengar tak pasalPROJEK PUSARA NEGARA???
ape tuh?Bunyi cam makanan yg boleh dimakan cicah roti.gegege~~Cik Naufar pilih satu link nak baca

klik link bawah tuk baca selanjutnya PROJEK PUSARA NEGARA PERUNTUKAN RM70 JUTA
baca sikit..
"....Rasanya ramai di antara anda dah tahu pasal projek Pusara Negara yang diletakkan bersebelahan dengan Tugu Negara. Dan kos peruntukan yang diberikan untuk projek ini adalah sebanyak RM 70 juta. Cuma satu kami nak anda jawab. Perlukah?
Dalam projek Pusara Negara tersebut, akan disediakan 500 lubang kubur untuk VIP-VIP negara. 250 lubang kubur untuk orang Islam dan 250 lagi untuk VIP yang bukan islam. Kalau nak dihitung, satu lubang kubur bermakna RM 140,000 seorang. Banyak tu. Temp…

Scandal Korea

Image
Dah lama takde cite korea yg menarik hati,tiba2 muncul lagi...weeee~bestnyer!Meh la cik naufar nak paste sinopsis cite niSUNGKYUNKWAN SCANDAL
This drama is set in Sungkyunkwan University during the Joseon era, revolving around the exploits and love stories of four youths. When her younger brother falls ill, Kim Yoon Hee enters the school in his place disguised as a boy in her desperation to find a way to support him, and becomes friends with Lee Sun Joon, extremely rich and the brains of the gang, playboy Goo Yong Ha and the rebellious Moon Jae Shin.

Bab2 disguised ni yg part best sebenarnya,salah satu sebab kena tengok cite ni sampai habis.hehe.Cite di tayangkan kat CHANNEL 391 KBS World.Set Isnin & Selasa 9.02pm-10.13
Siap ada repeat tuk kedua-dua episod pada hari ahad dari jam 8.40am sampai la ke 11.15.ngehs~~Sungkyunkwan Scandal Cast :

Micky Yoochun sebagai Lee Sun Joon(Hero)

Song Joong Ki sebagai Goo Yong Ha

Yoo Ah In sebagai Moon Jae Shin

Park Min Young sebagai  Kim Yo…