Posts

Showing posts from November, 2010

Entry tak habis

Image
Korang tahu tak apa istimewanya duduk rumah ngan family..huhu. Food is everywhere Masuk dapur,jangan cakaplah..dalam kabinet,dalam peti sejuk,dalam oven,dalam periuk..Semua jenis makanan ada.Itulah cabaran duduk rumah ni.hehe Tapi yang bestnya,dengan makanan2 yg wujud ni cik naufar leh buat macam2.Ibu pulak rajin belikan barang2 especally nak wat benda2 'pelik' mcm puding n dadih..hehe.Sebab ibu tahu anak dia ni mmg pantang ada resepi baru,semua nak try test walaupun banyak yang dah selamat sedekah kat burungggg~




Tengah dok best2 baca blog kengkawan,cik naufar terjumpa satu resepi best punya.Senang,mudah,ringkas.Gardenia sandwich.Mesti korang dah biasa dengar perkataan roti sandwich ni kan,especially roti sandwich gulung,takpun tekap cara tiga segi tu.Tapi yang ni di jamin rangup,best n sedap.Cik naufar dah cuba ulang2 kali,mmg sedap.Siap buat banyak2 n simpan dalam freeze.
Bahan2 membuatnya mudah je: 1-Roti gardenia..(roti lain pun boleh,kalau nak first try tu beli roti murah2 je,k…

Cerita Cik Naufar

Image
Assalamualaikum semua.alhamdulillah ari ni cik naufar dah leh update belog.Pening kepala sebab setiap kali nak update broadband ni asek jelez ngan cik naufar.Ari ni style tulisan cik naufar agak pelik n ngada2 cikit.ngehs~
Minggu ni minggu yg agak bz n kelam kabut sangat.Memikirkan interview2 yg mana nak didahulukan n 'dismiss'kan.alamak berbaur riak pulak,lom keje dah pandai dismiss2 peluang keje.huhu~Bukan taknak pegi,ada yg berturut2,ari ni petang di melaka esok pagi di kl.Terkejar2.Jadi kena pilih yg betul2.
Semalam baru lepas Mtest tuk Kpli,doakan cik naufar dapat.nak sangat jadi cikgu betul2.amin...Kelmarin ada kat beranang tuk microteaching.Dua2 my adik yg temankan.Thanks alang!!^_^...
Ok itu baru sedikit berita minggu ini spesel dari cik naufar.
Macammana pula dengan hati,jiwa,limpa ,jantung?Sudah sihat ke? Hehe..HAti masih macam biasa,senyap sunyi.Setelah apa yg berlaku,baru cik naufar sedar...tak semua yang nampak baik itu baik n tak semua yg nampak jahat itu jahat.Tapi c…

Aku sudah bertunang-->>Monolog

Image
(u/P: Cerita ini belum tamat sebenarnya......Cuba baca sampai habis...Sebagai renungan bersama2)

Terdetik dihatiku memikirkan sesuatu.Apa yang aku tahu tentang pertunangan adalah ikatan janji untuk berkahwin antara seorang lelaki dan perempuan.Benarkah tiada maksud lain?

Ada...
Ikatan janji dengan Tuhan.Aku fikir,tiada satu kejadian pun didunia ini yang tiada kaitan dengan Tuhanku.
Aku ingin merungkaikan sebuah ikatan yang kurang dipandang manusia disekelilingku
Tentang sebuah kisah
Sebuah ikatan yang hanya mampu dibeli oleh Tuhanku

Dan kisah ini adalah kisah aku,kisah kamu dan kisah mereka



Alkisahnya bermula…. Hari-hari berlalu yang dilewati seakan sudah bertahun lamanya, namun yang perlu diakui ialah ianya baru beberapa minggu lalu. Iya, hanya beberapa minggu lalu. Berita itu aku sambut dengan hati yang diusahakan untuk berlapang dada. Benar, aku berusaha berlapang dada. Terkadang, terasa nusrah Ilahi begitu hampir saat kita benar-benar berada di tepi tebing, tunggu saat untu…