Posts

Showing posts from October, 2010

Mimpi pelik

Image
Malam tadi merupakan malam paling panjang.Sebab malam tadi,setelah aku tidur dengan lena
Aku bermimpi yg aku sedang tidur..Dalam posisi yang sama,tempat yang sama..
Dalam mimpi tersebut..[mimpi ke-2],aku tidur dan aku mimpi jugak Konfius!Mimpi ngeri pulak tu..Aku bermimpi '6 Jahanam' sedang cuba mencuri masuk kedalam rumah.Niat mencuri lah kan namanya?Tapi yang aku pelik,semasa tgh berlawan2 dgn '6 Jahanam' tu,pencuri2 tu makin lama makin mengecil.Dan akhirnya aku berjaya mengalahkan mereka setelah berhempas pulas seorang diri.Bab yang ngerinya,huhu,,ngeri2,takyah lah cite.Tapi last sekali,aku selamat,keluarga aku juga selamat.Tiba-tiba
~~Aku terjaga dari mimpiKerana aku tersedar ada orang sedang cuba memecah masuk rumah
Jalan cerita sama seperti apa yang aku mimpikan baru sekejap tadiBerdebar2Rupa2nya yang ini juga sebuah lagi mimpi

Kemudian
Aku tersedar~~~Alhamdulillah.....Yang ni bukan lagi mimpi,tapi realiti.^_^

NH>>Mungkin mimpi ni berkaitan dgn trau…

Semoga cepat sembuh ye sayang!!

Image
 Aisy Ar Razi diserang athma.Sedih teramat.Pagi2 lagi adik dah bawak aisy pergi klinik.Badan panas.Kecil2 lagi Allah dah uji Aisy.Semoga Aisy kuat ye!Oyang,nenek,paklong,makngah,mama,papa n makcu will always by ur side.Sedihnye.Tak dapat bayangkan aisy yg sekecil itu dah kena sedut gas 4 athma .
Mula2 Aisy batuk-batuk.We thought jangkit batuk dari makngah nyer ni.Lagipun cuaca jerebu yg melanda mungkin salah satu faktor.lagi satu,bulu kucing.Ibu decide nak hantar semua kucing2 ke rumah Aunty Poh.Selamat tinggal dadu,kuma,kumon,tina n termasuk anak2 kucing seramai 5 ekor yg baru lahir.Sedih.Tapi takpe,demi Aisy.Hari ni mud sedih sepanjang hari..Main2 gurau2 ngan kucing2 kesayangan buat kali terakhir...-_-


Get well soon Aisy Ar Razi...Makngah luv you so much!!!

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

Image
Once again,join contest  Encik Zaidi dalam bentuk gambar pulak...^_^Korang dah join belum?Kalau belum join cepat2,tarikh tutup sebelum 31 oktober 2010.Masih ada 10 hari lagi.sempat2...hehe^_^


Setelah beberapa jam membelek2 gambar2 konvo yg cantik2,akhirnya gambar ni terpilih oleh diri sendiri dengan jayanya.

Click on people's faces in the photo to tag them. Suka tengok muka2 kat sini,terserlah kegembiraan diwajah masing2..Setelah hampir 2thn di matrik PJ & 4thn di Gombak,akhirnya penantian kami berakhir disini.
Alhamdulillah dapat jugak saya join contest gambar konvo terunik.Hehe.Unik ke?Wallahua'alam.
Menang kalah lain cerita,asalkan  dapat sama2 memeriahkan lagi contest serba best ni.Sama2 share AURA gembira untuk semua graduates seMalaysia.

Tag pulak..hehe

Yang jadi mangsa kali nih~
Hidayah hussinCik YahMasiha

.Dapat tag sikit je,yg tak tertag pun leh join .Mana tahu rezeki korang kan?




Apa khabar Malaysia sekarang??

Image
Astaghfirullahalazim!Apa nak jadi dengan negara Malaysia?Atau lagi bestApa nak jadi dengan negara yg semua tahu kononnya Islam adalah agama rasmi
Kalau agama rasmi,pakaian rasmi jugak ke?Buka lah hatimu wahai umat Muhammad SAW!
Jangan hanya buka mindaKalau hanya buka minda,semua benda terbuka
Yang lagi terbuka mulut lelaki2 durja kan duniaSemoga kita semua mendapat hidayah dari DiaItulah dah pesan banyak kaliSeperti kata Encik Unanjaga
Perlu diingat pemimpinlah yang bertanggungjawab menentukan halatuju dan dasar negara yang diperintahnya. Jika baik pemimpinnya, maka baiklah negara dan rakyatnya. Dan jika sebaliknya, maka rosaklah negara dan rakyatnya.Malas nak komen banyak,amek sikit dari blog Encik Pria Malaya


Oleh: Pria Malaya

BIADAP!..rupanya kalimat di dalam perkataan arab itu adalah merujuk kpd junjungan besar nabi kita, Muhammad SAW!..umat yang cinta akan kekasih Allah ini seharusnya tidak meredhai kemungkaran ini..


Baca selanjutnya di [SINI]Baca biar habis okeyhhh...

Updated:MISI KEMANUSIAAN AQSA2GAZA

Image
2 jam lalu..semua van naik kapal di port latakia. suasana sgt meriah. konvoi sdg pecahkn tembok kemanusiaan Gaza!via twitter En. Azmi Katiman

Updated:MISI KEMANUSIAAN AQSA2GAZA

Image
PalestinkiniTERKINI:  Berita terbaru yang diterima , kapal yang membawa ahli konvoi dijangka tiba lewat kerana keadaan cuaca yang amat buruk dan ia dijangka tiba di Latakia pada jam 8 pagi (waktu tempatan ) hari ini. Justeru, segala perancangan telah lewat 24 jam dari yang asal. Kongsikan perkembangan terbaru ini dengan rakan anda.Maklumat ini amat penting untuk kita merasai pengorbanan ahli konvoi ini walaupun dari jauh
Perjalanan akan memakan masa 18 Jam. Kapal komersial yang membawa semua sukarelawan konvoi seramai 400 orang dan sejumlah 150 kenderaan lebih beserta bantuan untuk Gaza. Kapal Insya Allah akan melalui sekitar kawasan Mavi Marmara diserang tentera laut rejim Zionis Israel pada 31 Mei 2010 yang lalu. Doakan keselamatan mereka dari sebarang serangan rejim Zionis. Allahuakbar !!!(Status ditulis14 Jam yang lalu)

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly "

Image
Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...
Klik pada gambar untuk keterangan lanjut tentang contest ini...^_^



Terasa mau join contest pulak..Kebetulan contest keluar after dah konvo dgn jayanya.Alhamdulillah.Thanks to TUAN PUNYA BLOG 
yang adakan contest best punya ni.

Ucapan ni tentulah saya tujukan khas buat encik  Edy aka selaku pembuat contest ini n buat semua graduates IIUM n seanteronya.

Mabruk,Edy umpama menerima helaian tanggungjawab seorang manusia.Tertafsir sudah doa mereka.Kini bermula seribu langkah membuka jalan hidup yang lebih luar biasa.Umpama Hajar membilang dahaga,akhirnya bertemu makna.

Last sekali saya nak ajak kawan2 blogger join contest serba best ini:

1-Cikgu Farhan
2-Cik Dayah Hussin
3-yah aka k.chik
4-Bujang susah
7- Cik Tasneem
5-Encik Mamat
6-Cik Pija
8-Cik Mujahadah
9-Mizjana
10-Cik Nad
11-Cik Akma
12-Aizam
Jom!!Join contest.Tarikh tutup before 31 Oktober 2010.Kepada siapa2 yg tak tertag pun leh join gak tau..Kalau takde gambar konvo or belum konvo,bagi ucapan cam saya …

Mantera membakar sedih seorang Aku~

Image
Aku mengertap gigi,bukan kerana terlalu marah.Aku sedang cuba menahan emosi sedih,aku tak mahu lagi membiarkan air mata ku mengalir hanya kerana sesuatu yg sia2.Sudah aku khabarkan pada Tuhan yg aku akan redha.Namun kepedihan itu tak mampu lagi aku rungkaikan.
Aku bukan mahukan hadiah mahalAku hanya inginkan kasih sayangYang tiada cagaran dunia
Aku hanya mahu dihargai,bukan dicari segenap salah untuk murka
Aku hanya yang biasaBukan berkilau bak delima
Aku tak mahu terhenti disimpang dukaSegala aku lakukan dalam memberi cintaAku ikhlas 
Walau ku cuba berkali-kaliBukan aku yang dicari
Aku titip redha kerana Dia tahu mengapa aku disini
Amirah Muhajir
14102010
3.00pm




Updated:MISI KEMANUSIAAN AQSA2GAZA

Image
PALESTINKINI said;TERKINI : Alhamdulillah. Its official. Kevin just announced that Egypt has given the go ahead for us to sail to Al Arish. All 150 vehicles & 400 volunteers from 30 different countries carrying USD 5 million worth of medical & school aid. Our ship should depart Cyprus anytime soon for its 12 hour sail to Latakia.TERKINI : Mesir beri kebenaran untuk memasuki Al-Arish. Pihak VP5 adakan sidang akhbar di kawasan kem. Insya Allah kapal yang membawa konvoi akan sampai bila-bila masa.Kumpulan aktivis pro-Palestin merancang untuk menghantar flotila kapal bagi mencabar sekatan tentera laut Israel ke atas Genting Gaza seawal Februari depan dalam percubaan kedua seumpamanya dalam tempoh kurang setahun. Antara kumpulan yang merancang untuk menyertai flotila pada Februari depan ialah badan kebajikan Isla...m Turki, IHH yang menaja pelayaran Mavi Marmara pada Mei lalu.‎"I just cannot stay at home and do nothing!" jelas Tony peserta konvoi VP5 dari Ir…

MISI ANTARABANGSA KONVOI AQSA2GAZA

Image
Untuk maklumat lanjut mengenai konvoi AQSA2GAZA,anda boleh klik di [SINI]
Adam Ghazali said;Sehingga kini (11/10/2010), konvoi telah pun
berada di Syria menunggu 'lampu hijau' daripada Kerajaan Mesir untuk melayari selat Al-Arish iaitu laluan Mavi Marmara untuk menuju dan
memasuki Gaza.


...
Laporan lanjut mengenai misi ini, sila layari http://www.aqsa2gaza.blogspot.com/
twitter @azmikatiman (salah seorang sukarelawan misi), dan untuk
laporan semasa boleh diikuti di Radio IKIM.FM pada jam 10 malam setiap
hari.Saya said:Walaupun kita tak dapat kesana,marilah kita sama-sama berdoa untuk kesejahteraan mujahid mujahidah Palestin dan juga konvoi ini dipermudahkan jalan oleh Yang Maha Berkuasa atas segala sesuatu.
Berkempen dan menghebahkan kepada sahabat2 yang lain,kempen dalam FACEBOOK,digalakkan menukar gambar profile kepada yang ini..TAKBIR!!ALLAHUAKBAR!!

Al-Fatihah

Image
Tanpa sedar saya mengalirkan air mata bila terlihat senarai nama mangsa kemalangan maut yg melibatkan 2 Bas,3 kereta dan sebuah van yang terjadi lewat petang semalam.Innalillahi wa inna ilaihi rojiun.Dari Dia kita datang,kepada Dia juga kita kembali..Al-Fatihah kepada mangsa yg meninggal dunia,termasuk adik sahabat saya Azizi Ajiz yang dalam perjalanan menaiki Bas Express Delima dari Melaka ke Kuala Lumpur.Saya tak dapat bayangkan betapa sedihnya keluarga mereka.Saya menangis.Baru beberapa hari lepas arwah yg tidak pernah pun menegur saya di Facebook menucapkan tahniah atas convocation saya.Arwah baru berusia 20 Tahun,sedang bekerja sementara menunggu result STPM.Arwah anak ketiga daripada 5 beradik.Rumah keluarga nya hanya berselang 2 buah rumah dari rumah saya.
Bercakap pasal bas,saya memang cukup anti pada driver bas2 express yang bawak laju2.Mentang2 bas tu besar,mereka macam pentingkan diri dan tak hiraukan kenderaan-kenderaan yg lebih kecil..

AL-FATIHAH


Berikut berita yang dipapar…

10102010

Image
Teringin nak buat sesuatu yang bermakna.Inilah harinya.tapi tak tahu apa benda yg nak dibuatkan.Akhirnya blog jadi mangsa..ngehs**
Blog bersalin kulit,bertukar wajah kerana azam baru..hehehe..~Ini saya yang baru,eh silap ..blog saya yang baru..Dah setahun lebih rupanya aktiviti berblogging ni.

Alhamdulillah,banyak dah ilmu yang dapat dikongsi kan bersama kawan2 blogger n pembaca..Mekasih sume kepada yang sudi melapangkan diri melawat blog NH,memberi komen,pendapat n berkongsi ilmu dgn NH.Diharapkan semoga ukhwah yang tercipta ni berkekalan hingga ke syurga.InsyAllah...amin.

Alhamdulillah selesai

Image
"Aku ingin berbicara tentang cinta.Cinta buat Tuhanku yang takkan pernah padam.Cinta buat penghuluku,Muhammad SAW.Cinta buat ibu bapaku dan usrahku yg takkan putus.Cinta buat guru-guruku yang ilmunya membuat aku menjadi seorang manusia berpedoman.Cinta sahabat yg kudamba saat ku lelah dalam hidup.Cinta seorang lelaki bergelar Encik Muslim Husband.Cinta buat bakal2 khalifahku yang soleh dan solehah.Saat cinta itu datang,akan kupeluk ia,akan ku pegang hati2 mereka agar sentiasa berada dekat dengan hatiku.Aku ingin bersama mereka yg kucintai hingga kuhela nafas ku yang terakhir.Amin'...
Saya dah grade!Alhamdulillah.
Thanks to Allah Ta'ala for giving me this opportunity for being here.Every single prayer I make a pray to meet this day.Alhamdulillah I made it! Cam tak caya lak naik stage yg serba luas tu..ngehs**
Special time kasih buat ibu,nenek,abang n adik yg meraikan hari bersejarah.Mula2 mmg taknak tulis entry konvo,tapi memandangkan saya yg sangat bersemangat mem…

PayBox