Posts

Showing posts from September, 2010

Orang Baru

Image
My vey2 first nephew

Assalamualaikum.Nama saya Aisy Ar-Razi.Saya lahir pada 9hb July 2010..Tak lama lagi saya nak masuk 3 bulan..^_^



Aisy baru 2 bulan,tapi dah 7.6kg!Size baju pun tuk baby 12 month and above...hehehhe
Masa gi jalan2 raya..baby penat n tertido dah..=) 




Ala kuci2...comelnye kaki..gugugu~ 




[Song Updated] Always be there Album:Thank You Allah

Image
Saya decide untuk menukar cara lagu dimainkan diblog.Tiada lagi lagu yang dimainkan secara automatik sebab kadang2 saya sendiri yg rimas banyak sangat lagu keluar kat sini..hehe.Kepada siapa2 yg nak dengar lagu Maher Zain-Always be there disini,anda boleh je klik play at d bottom of this page.Yang ni saje bagi lirik kalau anda nak menyanyi suka2 sekali..hehe..Sebenarnya dah ada letak lirik ni kat post yg lama,tapi takpelah..ngehs~~
By: Maher Zain
Alllahu Akbar… If you ask me about love
And what i know about it
My answer would be
It’s everything about Allah
The pure love, to our souls
The creator of you and me,the heaven and whole universe
The one that made us whole and free
The guardian of HIS true believers
So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
So when the time is hard There’s no way to turn As HE promise HE will alwa…

Dia seorang pejuang

Image
Rindu Atuk.Masa Arwah meninggal adalah masa yg paling aku kesalkan.Seminggu sebelum atuk pergi,aku hanya sekadar dapat melihat atuk dari jauh.Atuk terlalu sibuk,amat sibuk.Atuk sibukkan diri untuk perjuangan dalam agamanya.Agama yg sangat dicintainya.Aku masih bersedih kerana tak dapat melihat dan memeluk atuk ketika saat akhirnya.Sedangkan aku begitu rapat dengan atuk.Tapi aku lega kerana pemergian atuk kerana memenuhi kewajipan agama.Atuk rebah ketika sedang menyampaikan ceramah dalam kesibukkan kempen pilihanraya 14 tahun lalu..Setiap kali aku melihat kempen pilihanraya,pasti aku menangis rindukan atuk. Selepas pemergian atuk,calon pilihanraya digantikan dengan sahabat arwah,Ustaz Minhat Mamut,dukacita pilihanraya tetap berpihak kepada calon Barisan Nasional, YAB A.Perumal.Sedangkan dikampung aku,rasanya masjid2 masih dipenuh dengan orang Islam,kenapa ada dikalangan mereka yang masih memilih pemimpin yg bukan termasuk dalam agama mereka sendiri?Kelak diakhirat pasti akan ditanya ol…

[Updated SOng] Open Your Eyes Album: Thank You Allah

By: Maher Zain
Look around yourselves
Can’t you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony Let’s start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside..
No.. We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time.. Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you’re feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there? Lets start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No.. We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright …

Tentang sesuatu*

Image
Buntu menatap diari hati
Menyimpul luka pada taqdir
Jari jemari ku hadap pada lelehan air mata yang mengalir
Lantas ku kalungkan doa 
atas tikar sejadah
Moga yg rimbun akan segera pergi
Yang terang akan lebih menerangi


0725PM 230910
Amirah Muhajir

Hati~

Image
Aku memandang jauh Mendongak menembusi awan putih & biru langit Tapi aku tak mampu menembusi hatiku sendiri Kerana pergolakkan nya terlalu payah untuk aku rungkaikan, Dan aku kembali membina galur yang sunyi sepi
0542PM 230910
Amirah Muhajir

Lagi lagu di blog saya.-Jodoh dan Takdir Album : Nasyeed Underground - Vol.1

Image
Jodoh dan TakdirAlbum : Nasyeed Underground - Vol.1
Munsyid : MISK
http://liriknasyid.com

Selalu aku berdoa kepada Yang Maha Esa
Moga dikurnia seorang ratu di jiwa
Tempat untuk kuluahkan segala rasa
Perasaan yg tersimpan seribu satu makna

Di kala aku keseorangan
dia penghibur dan jua peneman
hati yg sayu tidak kesepian
duka dan lara tiada keresahan

Ya Allah tidak ku pinta yg menawan
tidak kuharap yg hartawan
bukan jua kerna kedudukan
cuma kudamba insan yang sepadan

Kasihnya sejati bukannya kerna paksaan
biarpun derita yg menjadi rintangan
ketulusannya yg tiada bandingan
tercipta ayu indahnya peribadi insan

Dimanakah tahap sembahyang kita

Artikel 100% dicopy di jalansufi.com.=)

Dimanakah tahap sembahyang kita?

Mengapa Ibadah Sembahyang Tidak Membangunkan Insan?

Dalam era membaiki diri ini, kita nilaikan sembahyang kita, nanti akan terjawap kenapa kita tidak dibantu, dan ini juga gambaran secara keseluruhannya, mengapa umat islam terbiar dan tiada pembela dan umat islam kini tidak lagi menjadi umat yang agung seperti dulu.

Golongan Pertama

Kita boleh lihat hari ini sudah ramai umat islam yang tidak sembahyang, bahkan ramai juga yang tidak tahu hendak sembahyang; mereka telah jatuh kafir. Imam Malik berkata bahawa jatuh kafir kalau tidak sembahyang tanpa sebab. Imam Syafie kata jatuh fasik (pun masuk neraka juga) kalau ia masih yakin sembahyang itu fardu.

Golongan Kedua

Orang yang mengerjakan sembahyang secara zahir sahaja, bacaan pun masih tak betul, taklid buta, main ikut-ikut orang saja. Belajar sembahyang maupun secara rasmi atau tak rasmi tak ada. Ilmu tentang sembahyang tiada. Golongan ini tertolak bahkan berdosa b…

Maher Zain-Always be here

Image
Lagu Maher Zain dari album Thank You Allah.Sangat2 suka ulang dengar lagu ni...
Di bawah ni saya letakkan liriknya..credit tuk penyanyi n sapa2 yg terlibat dlm pembikinan lagu yg best ni..^_^
By: Maher Zain

Alllahu Akbar…

If you ask me about love
...And what i know about it
My answer would be
It’s everything about Allah
The pure love, to our souls
The creator of you and me,the heaven and whole universe
The one that made us whole and free
The guardian of HIS true believers
So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us

So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And HE knows what’s in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE pr…

Its everything about Allah

Image

KISAH II *ketika aku bergelar seorang pendidik

Image