Thursday, May 27, 2010

meh2 update lagi...

2 bulan dah berlalu..episod seorang penganggur belum jugak bertemu garis akhir.belum secara rasmi.huhu~~
Secara keseluruhan,hidup seorang aku taklah berubah 100.
Rutin harian?pagi2 hantar adik pegi sekolah,kemas2,main masak2,main kejar2..adush penat la jugak..melayan si kebob,tina n si dadu.pastu dok intai2 umah sebelah jengok si bella,sihat ke tidak,dah bangun ke belum.Tapi kalau tali si bella terbelit2,mmg tolong pandang ajer la.sapelah berani dekat ngan lembu betina tu,pantang dekat je asik nak kejar orang.hukhuk
Sejak dua menjak ni rajin lah pulak berexercise depan umah.Dah tu lawan badminton ngan budak darjah empat.Bukan mencabar fizikal,tapi mencabar mental.mmg sakit la kepala lawan budak kecik,asik dia aje nak menang,dah tu suka main ngelat,kalaulah ade kain pelekat buat net,sampai bila2 tak lepas..huahua..(gelak guling))

Tapi bila dah camni,rasa mcm melalui pengalaman ber’honeymoon’ selama 3 bulan seperti semester2 dulu.masa 1st time merasa cuti 3 bulan,hepi bukan main.tapi tak sampai sebulan dah hilang arah,tak tau nak wat ape kat umah.at last,follow adik keje part time kat satu kilang.mmg mencabar kuasa akal,minda,fizikal n mental,semua bercampur aduk.1st time melalui fasa keje yg tak dapek eden nak torangkan.Bila dipikir2 trauma pon ade..
2nd time cuti 3 bulan baru merasa cuti yg ‘sebenar2nya’.hukhuk.duk umah membuat segala kerja yg patut,serta menambah nombor kat alat penimbang..hehe~~
Dah habis belajar,baru terasa rindu…hu..rindu sama kelas,lab,masjid,library,kawan2..baru terasa nak menghargai.Bila semua dah takde depan mata,baru terasa kita already lost something precious to us.Baru terasa nak belajar menghargai.Masa benda tu ade depan masa,pandang pon taknak,just lalu jer..huuu..rindu nak masuk lagi..apa boleh buat,andai dapat kuundurkan masa..lalalalalA~~

Sudah..yg dah berlalu tu biar je berlalu,yg kat depan sekarang ni yg penting…masa depan.kalau masih tak tau nak menghargai,terpulanglah….

2 comments:

musafir kehidupan said...

Salam, sedih pulak baca ayat enti..
Sudah berlalu baru nak rasa sayang..
Ya, kadang-kadang benarlah kata orang, perpisahan memberi makna kepada pertemuan..kalau dah berlalu barulah kita akan merindui saat-saat tersebut..Wallahualam..\salam ukhuwah..

Amirah Muhajir said...

musafir kehidupan>>

wslm...mekasih atas peringatan dan nasihat.salam ukhwah juga dari saya..=)