Friday, July 17, 2009

::Sekalung Al-Fatihah buatmu sahabat::

Tepat jam 11.28 am,saya menerima kiriman sms dari roomate saya di UIA berbunyi"K.Sha dah meninggal dunia,pagi tadi di Pusat Perubatan Universiti Malaya.Jenazah arwah akan disembahyangkan di UIA dan terus diterbangkan ke Sabah"..

Ya Allah,jantung saya seperti gugur setelah membaca kiriman sms tersebut.Berderai air mata tatkala mengimbau kembali kenangan bersama arwah sewaktu di UIA.Sangat terkilan kerana waktu ini saya berada di kampung,cuti hujung minggu.

Hari ini,pada Jumaat 17 Julai 2009 sahabat yang pernah sama2 berjuang menuntut ilmu,berkongsi ilmu meninggalkan kami semua untuk selama2nya. Al-fatihah dan doa buat sahabat kami,Allahyarhamah Nur Syafawati, semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang soleh..

Betapa runtunnya hati saya mengenangkan arwah yang merupakan pelajar cemerlang,periang,sentiasa berkongsi ilmu, tidak pernah kedekut untuk mencurahkan idea tatkala sama2 berdiskusi.
Kini dia pergi mendahului kita semua.

Salam Takziah buat keluarga arwah di sabah,moga dikuatkan hati atas ujian yang Maha hebat dari Nya.

Buat sahabat-sahabatku,Farahiyah,Syikin,Farah Liyana,Daia,dayah dan Jaa.La Tahzan,sentiasa kirimkan doa buat arwah.Kuatkan diri kita menghadapi ujian ini..

Al-Fatihah dan doa buat Allahyarhamah Nur Syafawati.
YaAllah,tempatkan sahabatku dikalangan hamba-hambaMu yang soleh..Amin4 comments:

ummu Masyitah said...

Al fatihah...salam takziah

Amirah Tumin said...

sama2 doakan arwah...Al-Fatihah

albanaT said...

salam takziah ya...moga Allah menempatkan ukhti 2 d tmpt yg terbaik...

moga hidup dan matinya d redhai Allah...

kita yg hidup truskn berjuang!!!
insya-Allah no..

Amirah Tumin said...

amin...